Продукти:
Бисквити „Еверест“ с масло – 2 пакета
Масло – 1 брой (125 гр.)
Маскарпоне – 500 гр.
Заквасена сметана – 400 гр.
Ванилия – 2 броя.
Сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават (може и в хаванче или кухненски робот /чопър)и се смесват с разтопеното предварително краве масло. Получава се тесто което се разстила във съда в който ще бъде тортата. Оформя се като блат. С миксер в купа се смесват маскарпоне, заквасвна сметана и ванилията. Разбиват се добре докато се получи еднородна пухкава смес и с нея се залива бисквитения блат. Накрая се намазва със сладко от боровинки. Хубаво е да престои една вечер в хладилника преди консумация, но това е почети невъзможно тъй като е много изкушаващ и вкусен десерт.