Продукти за ябълков сладкиш :
• 1/2 пак. масло(около 60гр), може и цял да се сложи ако човек не се плаши от калориите
• 1 пак. бисквити(около 100гр.)
• 6-7 ябълки(не много големи)
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар(200гр.)
• 1 ч.ч. брашно
• канела на вкус( аз слагам много)
• 50-100гр.стафиди (по желание, може и без тях)
Начин на приготвяне :
В тава(приблизително 23см на 23см) се разстопява маслото и върху него се нареждат натрошените бисквити, така, че да покрият дъното и. Наръсват се равномерно стафидите. Отгоре са разпределят нарязаните на кубчета и оваляни в канелата ябълки(обелени предварително). От яйцата, захарта и пресятото брашно, с миксер се забърква тесто, което се изсипва равномерно върху ябълките.( Не се притеснявайте, че тестото не покрива плодовете, по време на печенето се надува). Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30мин или докато ябълките на повърхността се запекат и леко карамелизират, а тестото придобие цвят на изпечен сладкиш. Ако фурната е с вентилатор е добре да се използва, става по бързо изпичането. След изваждане сладкишът се оставя да изстине.