Необходими продукти:
- 500 г пилешки дробчета;
- 2 средно големи глави лук;
- 200 г гъби;
- 2 моркова;
- 2 чушки - зелена и червена;
- 2 кисели краставички;
- 200 мл. домати на кубчета /консерва/, може доматено пюре;
- 100-150 г. зехтин;
- 100-150 г. бира;
- 1 чаена лъжичка червен пипер;
- Вегета на вкус.
Начин на приготвяне:
- Кипнете дробчетата за около 5 минути и ги извадете от водата;
- След като изстинат ги нарежете на 4-5 парченца;
- Нарежете гъбите и лука на полукръгове;
- Нарежете чушките и морковите на тънки кръгове /2-3 мм/;
- Нарежете киселите краставички и скилидките чесън на кръгчета;
- В голяма купа смесете всички нарязани продукти + доматите на кубчета;
- Посолете с вегетата по вкус;
- Залейте със зехтина и бирата;
- Разбъркайте внимателно с дървена лъжица всички продукти - аз ги разбърках с ръка;
- Изсипете всичко в тава, която покрийте добре с фолио;
- Печете дробчетата на фурна на 200 градуса около 40-45 мин, след това намалете на 180 градуса и махнете фолиото, за да се запекат за десетина минути.
- Може да ги сервирате поръсени с нарязан пресен магданоз.