Необходими продукти:
700г свинско месо
1глава лук
1морков
1стрък праз
10зърна черен пипер
2ч.л. червен пипер
2с.л. доматено пюре или 200мл доматен сок
1 чаша червено вино
2-3 бр. дафинов лист
2с.л брашно
Зехтин
Начин на приготвяне
Овкусяваме месото със сол, изпържваме го докато побелее и прибавяме нарязания лук. Посоляваме и задушаваме под капак, докато се изпари сока. Поръсваме с червен пипер и добавяме доматения сок. Наливаме половината вино и вода докато покрие месото. Прибавяме дафинов лист и черен пипер и оставяме месото да къкри. Към края добавяме и другата част вино. Когато месото е готово прибавяме брашното. Оставяме още за няколко минути на котлона и е готово.