Необходими продукти:
- 8-9 бр. филии стар хляб;
- 5 бр. яйца;
- 200 г.натрошено сирене;
- 1 литър прясно мляко;
- 200 мл. олио;
- 1 ч. л. сол;
- 100 г. масло.
Начин на приготовление:
- Намазваме тавата добре с олио и поставяме начупените на парчета филии хляб.
- В подходящ съд разбиваме яйцата, прибавяме към тях млякото, натрошеното сирене, олиото и солта и разбиваме леко;
- Равномерно заливаме натрошените филии хляб и оставяме 10-ина минути да се накиснат;
- Отгоре слагаме равномерно маслото, разрязано на малки парченца;
- Печем баницата в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за 20-25 минути;