Продукти : 400 г кайма ,1,2 ч ч ориз,1 средно голямо кисело зеле ,1 стрък праз,олио 80 мл,кимион,черен пипер ,чубрица ,червен пипер,2-3 пилешеки бутчета ,свински гърди без кост с подправки 300гр,100 г сланинка
Приготвяне: Приготвят се зелеви листа ,като се почистват от дебелите жили и се отцеждат добре.Празът се нарязва на ситно и с малко вода се задушва да омекне.Добавя се ориз ,разбъркваме за кратко ,добавя се каймата да стане на трохи и овкусяваме с подправките и червен пипер.Налива се чаша вода и разбъркваме оризът да поеме течността.Поставя се по 1 с л смес във всеки зелев лист и завиваме на пакетче, като сарма.На дъното на гювеча се поставя нарязано кисело зеле ,поръсваме с малко червен пипер ,поставят се парчета сланинка и от свинските гърди.Отгоре се разпеделят овкусени пилешки бутчета ,върху тях се нареждат отново сарми ,сланинка ,свинско и поръсваме с червен пипер.В гювеча се налива вода ,слага се в студена фурна с капак и печем за 1 час и 30 минути.По същата рецепта може да се приготвят и в тенджера ,но в гювеч стават по вкусни.Сервираме топли с чаша вино ! Добър апетит!