Необходими продукти:
- 1 с.л.олио;
- 2 глави лук;
- 1 ч.л. червен пипер;
- 2 с.л.ориз;
- 1 клонче чубрица;
- 1 ч.ч.сирене;
- 2 бр.яйца;
- 1 с.л.оцет;
- брашно - за овалване.
Начин на приготовление:
- Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязаните глави лук;
- Когато лукът омекне, прибавете червения пипер и залейте с толкова вода, за колкото хора приготвяте чорбата;
- Оставете сместта да кипне и пуснете ориза и чубрицата;
- Натрошавате сиренето, овалвате го в брашното и го пускате във врялата супа, оставяте да кипне отново и сваляте от котлона;
- Сиренявата чорба се застройва с яйцата, разбити с оцета.