- точени кори половин пакет ( за тава правоъгълна 24 см )
- Тиква - 400 - 500 гр настъргана
- Орехи - 150 гр ( или на вкус )
- Захар - 150 гр ( или на вкус )
- Канела - 1ч.л. ( или на вкус )
- Стафиди - по желание
- Захарен сироп за заливка с пакетче ванилия за аромат или ром
- Масло - 200 гр - не го пестим ;)
В загрят тиган слагаме тиквата и захарта и оставяме до карамелизиране. Добавя се канелата и орехите и се обърква добре.
Подмазваме добре корите с масло и слагаме плънката с дебелина около 1 см и завиваме много плътно. Режем с много остър нож или кухненска ножица на хапки с размер около 5-6 см и редим плътно в намаслената тавичка. Заливаме обилно с масло и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване.
Добре охладена, заливаме на дма етапа с топлия сироп.
Воала...тиквала... :)