Необходими продукти:
- 250 гр какаови бисквити
- 100 гр орехи / смлени
- 125 гр масло / меко
- 2 с.л. пудра захар
- няколко капки есенция Ванилия
- 100 гр шоколад
- 50 мл кондензирано мляко
За декорация:
- млечен шоколад около 100 гр
Приготвяне или как се готви десертът:
- Стартираме с дълбока купа, в която поставяме бисквитите, натрошени естествено на ситно.
- Към тях прибавяте смлените орехи, захарта, есенцията и разбърквате добре. Към тях добавяме и мекото масло ( стайна температура ), кондензираното мляко за разкош и накрая, но не по значение добавяте шоколада. Използвам шоколадови парички, но може и начупен на малки парченца.
- Объркваме целият този разкош и добавяме най-важната съставка - щипка любов. Меси се до оформяне на плътна маса, подходяща за оформяне. Тук вече може да се развихрите с идеи за форми - конуси скалички, топчета за камъчета или каквото ви хрумне.
- Готовите скалички и камъчета потапяме в разтопен млечен шоколад и овалваме в кокос или поръсваме по желание с пръчици или други налични захарни декорации. Цялата кухня вече ухае на шоколад и любов!
Рецепта предоставена от Петя Танчева.