Необходими продукти:
- 700г свинско месо
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 стрък праз
- 10 зърна черен пипер
- 2 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. доматено пюре или 200мл доматен сок
- 1 чаша червено вино
- 2-3 бр. дафинов лист
- 2 с.л брашно
- Зехтин
Приготвяне или как се готви ястието:
- Овкусяваме месото със сол, изпържваме го докато побелее и прибавяме нарязания лук и праз.
- Посоляваме и задушаваме под капак, докато се изпари сока.
- Поръсваме с червен пипер и добавяме доматения сок.
- Наливаме половината вино и вода докато покрие месото.
- Прибавяме дафинов лист и черен пипер и оставяме месото да къкри.
- Към края добавяме и другата част вино.
- Когато месото е готово прибавяме брашното разбъркано с малко вода. Оставяме още за няколко минути на котлона и е готово.
Рецепта предоставена от Радина Рачева.