Необходими продукти
- 125 гр. краве масло
- 125 гр. захар
- 2 яйца
- 4 презрели банана
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1 ч.л. сода
- 125 мл прясно мляко
- 250 гр. брашно
- 4 ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. подправки – канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил
- 1 бурканче кафяв течен шоколад
Начин на приготвяне
- Разбивате маслото със захарта до еднородна смес. Към тях прибавяте едно по едно яйцата, като разбивате добре след всяко едно от тях.
- Намачквате презрелите банани и ги прибавяте към сместа заедно с ваниловата есенция.
- Разтваряте содата в прясното мляко, пресявате брашното с бакпулвера и микса от подправки. Изсипвате всичко това в банановото тесто и разбърквате добре до получаване на еднородна смес.
- Намаслявате форма за печене с диаметър 20 см и застилате дъното с хартия за печене. Нагрявате фурната на 180 градуса и печете тортата за около 1 час.
- След като изстине по желание се покрива с течен шоколад.
Източник: Личен архив