Необходими продукти
200 г бисквити "Котешки езичета" или малки бишкоти
За глазурата:
30 г (3 с.л.) какао
0,1 л вода
60 г (3 с.л.) кристална захар
20 г масло
100 (2 кафени чаши) смлени орехови ядки
Начин на приготвяне
- За глазурата: какаото, захарта и водата се загряват на водна баня до завиране. Прибавя се маслото, сместа се разбърква добре и се отстранява от огъня.
- С малка част от глазурата бисквитите се слепват две по две. Слепените бисквити се потопяват в същата глазура — от единия край до половината, а от другия съвсем малко.
- Потопените части се овалват в смлените орехови ядки. По желание орехите за "долната" част на гъбките могат да се оцветят с безвредна зелена боя. Така приготвените гъбки се оставят на хладно място 6 часа, за да се втвърди напълно глазурата.
Време за приготвяне —30 мин
1 брой — 95 калории
Рецептата е за 20 броя сладки по 20 г
Източник: Личен архив