Рецепта за Чеснов мус

Коментари · 332 Прегледа

Рецепта за Чеснов мус. Необходими продукти и начин на приготвяне на Чеснов мус. Рецепта за предястие мус с чесън.

Необходими продукти:

  • 4 глави чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 ч.ч. готварска сметана
  • сол на вкус бял
  • пипер на вкус
  • малко накълцан лук, по желание

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Намазнете главите със зехтина, увийте ги една по една в алуминиево фолио и печета на 180 градуса за около 45 минути.
  2. Извадете и издълбайте вътрешността на чесъна от всяка скилидка.
  3. Пасирайте.
  4. Разбийте готварската сметана докато стане гъста (малко по рядка от смес за целувки).
  5. Добавете сметаната към чесъна.
  6. Овкусете със сол и пипер.
  7. Ако искате добавете и мъничко лук.
  8. Сервирайте.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg