Необходими продукти
За вафлените кори:
1 цяло яйце
1 лъжичка захар
3 лъжици брашно
150 мл мляко
За крема:
3-4 белтъка
80 г мед
300 г пудра захар
200 г орехови ядки
настърганата кора на 1/2 лимон
Начин на приготвяне
- За вафлените кори - разбиват се яйцето с 1 лъжичката захар, добавят се млякото и брашното. Полученото тесто се нанася на тънък слой върху намазана с масло тавичка или уред за печене на вафли и се изпича бързо и в гореща фурна.
- За крема - белтъците се разбиват на твърда пяна и към тях се прибавят лъжичка по лъжичка разтопеният мед и пудрата захар. Съдът се слага на водна пара и сместа се разбива, докато се получи съвсем гъст крем. Тогава се прибавят едро натрошените орехи и лимоновата кора.
3. Тази смес се намазва между две големи вафлени кори. Върху тях се слага чиста дъска за рязане, която се притиска с някаква тежест, за да се слегне вафлата. Оставя се да престои до следващия ден. Разрязва се с нагорещен нож - така вафлата не се натрошава.
Източник: Личен архив