Рецепта за орехови вафли

Коментари · 331 Прегледа

Предлагаме ви рецепта за красив десерт особено подходящ за следобедното кафе.

Необходими продукти

За вафлените кори:

1 цяло яйце

1 лъжичка захар

3 лъжици брашно

150 мл мляко

За крема:

3-4 белтъка

80 г мед

300 г пудра захар

200 г орехови ядки

настърганата кора на 1/2 лимон

Начин на приготвяне

  1. За вафлените кори - разбиват се яйцето с 1 лъжичката захар, добавят се млякото и брашното. Полученото тесто се нанася на тънък слой върху намазана с масло тавичка или уред за печене на вафли и се изпича бързо и в гореща фурна.
  2. За крема - белтъците се разбиват на твърда пяна и към тях се прибавят лъжичка по лъжичка разтопеният мед и пудрата захар. Съдът се слага на водна пара и сместа се разбива, докато се получи съвсем гъст крем. Тогава се прибавят едро натрошените орехи и лимоновата кора.

3. Тази смес се намазва между две големи вафлени кори. Върху тях се слага чиста дъска за рязане, която се притиска с някаква тежест, за да се слегне вафлата. Оставя се да престои до следващия ден. Разрязва се с нагорещен нож - така вафлата не се натрошава.

Източник: Личен архив

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg