Необходими продукти
За блата:
120 г пудра захар
100 г брашно
4 яйца
ванилия
1 щипка сол
бакпулвер
За крема:
120 г кристална захар
150 г масло
150 г какао
3 жълтъка
Начин на приготвяне
- За блата се разбиват добре захарта и яйцата и се прибавя ванилията. Когато сместа започне да образува мехури, прибавят се с непрекъснато бъркане брашното, солта и бакпулверът. Слага се върху намаслена хартия и се пече в умерена фурна. Когато се изпече (около 20 минути), с помощта на хартия се прави стегнато руло. Завива се във влажна кърпа.
- Докато рулото изстива, се приготвя кремът по следния начин: разбива се маслото, като се прибавят един по един жълтъците, а след това — какаото. Какаото се разтваря предварително с 5 лъжици гореща вода.
- Развива се рулото, вътрешната му повърхност се поръсва с малко ром, намазва се с крем и се отрязват краищата с нож, потопен в топла вода. Отгоре се покрива със същия крем и се заглажда с вилица, натопена също в гореща вода. Украсява се по желание.
Източник: Личен архив