Продукти: 4 яйца, 7 супени лъжици брашно, 0,500 л прясно мляко, ½ пакетче краве масло, 2 ванилии.
Начин на приготвяне: Маслото се слага в правоъгълна плоска тава (30×40) и се сгорещява във фурната. Останалите продукти се разбиват с миксер или на ръка и сместа се излива в горещата мазнина. Пече се в загрятата фурна. Ако започнат да се образуват мехури, пробиват се с вилица. Пече се до зачервяване — 20–25 мин. Оставя се малко да изстине, намазва се със сладко — за предпочитане от вишни — и се завива откъм по-дългата страна. С нож се режат парчета. По желание може да се приготви със сладко от други плодове, с мед или с конфитюр.
Автор: Петър Саралиев, източник: "Готварска книга за мъже"