Празнично руло с ръжено брашно

Коментари · 372 Прегледа

кулинаренконкурс,руло ,ръжено брашно

Продукти : 4 яйца ,150 г захар ,150 г ръжено  брашно ,1 ч л бакпулвер, 1с л кафе еспресо 

крем- течна сметана 200 г,1 пакет крем ванилия без варене ,студено прясно мляко 200 г,течен шоколад 2 с л За декорация - смлени орехи ,настърган шоколад,листенца и топчета от фондан

Приготвяне; С миксер се разбиват яйцата със захарта и кафе еспресо.Когато захарта се разтопи ,добавяме ръжено брашно ,бакпулвер и разбъркваме на кексова смес.Сипва се върху хартия за печене ,печем в загрята фурна 180С за 15-18 минути ,проба с дървено шишче да няма по него тесто.Изважда се и обръщаме върху влажна кърпа,отлепва се хартията за печене ,навива се руло.Приготвя се крем,за целта в купа смесваме студено прясно мляко ,течна сметана и суха смес за крем.Разбива се с миксер 4-5 минути докато сгъсти е готово.Отделя се 1,3 от крема и прибавяме течен шоколад ,разбърква се добре да е с равен цвят.Блатът се намазва с бял крем ,навива се руло и поставяме в поднос.Декорира се с пош от шоколадовия крем, смлени орехи ,настърган шоколад ,листа и топчета от фондан ,за празничен вид.Сервира се охладено ,колкото повече време минава по вкусно става.Весели празници ,да ви е сладко!  

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg