Необходими продукти:
1 кг пилешко филе(или пържола от бутче)
домати
твърда моцарела(щафета) или хубав български кашкавал
пресен босилек (или 1 сл песто Дженовезе)
сух босилек
сух риган
черен пипер
сол
олио/зехтин
Включваме фурната да загрява на 200С.
Пилешкото филе се нарязва на парчета.Подправяме със сухите подправки и сол на вкус.
Загряваме олио/зехтин и запечатваме месото от двете страни,докато се зачерви леко.
Обелваме от ципата 2-3 домата и ги нарязваме на дребни кубчета,добавяме малко ситно нарязан босилек.Разпределяме доматите на дъното на тавичката или в индивидуални съдчета.Върху доматите подреждаме редувайки пилешко,резени домат,тънки парчета от моцарелата.По желание още босилек между пластовете може да добавите.Поръсваме с по няколко капки зехтин и завиваме с фолио.Печем в предварително загрятата фурна на 200С за 30 минути.
Сваляме фолиото и поръсваме с още настъргана моцарела.връщаме във фурната и печем още нямолко минути,докато се разтопи и разтече моцарелата.
Сервираме още горещи с листенце босилек за свежест.
P.S.:Количеството на месото е ориентировъчно,а на всички останали продукти по желание,според наличностите и апетита ;)