Пиле Пиката със зелени маслини

Коментари · 353 Прегледа

Пиле Пиката със зелени маслини

 


Необходими продукти за 4 порции:

2 пилешки филета
2 сл брашно
черен пипер
сол на вкус
10-15 зелени маслини
(или заменете с каперси/както е рецептата в оригинал/)
1-2 скилидки чесън
сух магданоз
сух риган
сока на половин лимон
1/2 чч бяло вино
1/2 чч пилешки бульон
зехтин
1 сл масло

Пилешките филета се разрязват през средата да се получат две тънки пържолки,може да ги разрежете на още две през средата и да получите четири броя.По принцип би трябвало да се начукат и изтънят,но на нас по ни хареса този вариант.Получиха се по-дебелички от начуканите,но запазиха сочността си.
Всяко филенце се овалва в смес от брашно,сол и черен пипер на вкус.Изтупваме от излишното брашно и запържваме в зехтина и маслото до порозовяване.Изваждаме готовите филенца и на тяхно място запържваме за кратко скилидките чесън нарязани на тънки колелца и маслините нарязани на ситно.Добавяме виното и оставяме да поври няколко минутки,докато се изпари алкохола.Връщаме филенцата в съда,заливаме с бульона,изстискваме сока от половин лимон и добавяме подправите,оставяме на слаб огън да поври,докато соса леко се сгъсти.
Сервираме с допълнително лимон .

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg