Необходими продукти за 4 порции:
2 пилешки филета
2 сл брашно
черен пипер
сол на вкус
10-15 зелени маслини
(или заменете с каперси/както е рецептата в оригинал/)
1-2 скилидки чесън
сух магданоз
сух риган
сока на половин лимон
1/2 чч бяло вино
1/2 чч пилешки бульон
зехтин
1 сл масло
Пилешките филета се разрязват през средата да се получат две тънки пържолки,може да ги разрежете на още две през средата и да получите четири броя.По принцип би трябвало да се начукат и изтънят,но на нас по ни хареса този вариант.Получиха се по-дебелички от начуканите,но запазиха сочността си.
Всяко филенце се овалва в смес от брашно,сол и черен пипер на вкус.Изтупваме от излишното брашно и запържваме в зехтина и маслото до порозовяване.Изваждаме готовите филенца и на тяхно място запържваме за кратко скилидките чесън нарязани на тънки колелца и маслините нарязани на ситно.Добавяме виното и оставяме да поври няколко минутки,докато се изпари алкохола.Връщаме филенцата в съда,заливаме с бульона,изстискваме сока от половин лимон и добавяме подправите,оставяме на слаб огън да поври,докато соса леко се сгъсти.
Сервираме с допълнително лимон .