Необходими продукти
- 200 милилитра прясно краве мляко
- 50 грама захар от фурми Passiflora
- 1 голяма зелена ябълка
- 2 супени лъжици оризово брашно
- 50 грама пресни орехови ядки
- 30 грама краве масло
- 2 чаени лъжици прах от манго
Начин на приготвяне
Сложете прясното мляко в малка касерола заедно със захарта от фурми. След като загрее достатъчно, отсипете малка част в купичка и добавете брашното от ориз. Разбъркайте добре и върнете сместа в касеролата. Ще забележите, че млякото започва да се сгъстява и да придобива кремест вид и текстура. Дръпнете го от котлона. Почистете ябълката и я нарежете на кубчета. Поставете маслото в тиган и го изчакайте да се разтопи. Добавете ябълката и я запържете за кратко. Добавете и пресните орехови ядки. Прехвърлете ябълковата смес в блендер, заедно с кремчето и праха от манго. Блендирайте и разсипете в десертни купички. Сложете купичките в хладилник, за да стегне.
Източник: Ecosem