Необходими продукти
- 100 грама брашно от елда
- 130 грама оризово брашно
- 150 милилитра прясно мляко
- 100 грама фурми
- 3 грама бакпулвер
Начин на приготвяне
Пресейте двата вида брашна с бакпулвера в дълбока купа. След това добавете прясното мляко и замесете меко тесто. Почистете фурмите от костилките и ги смелете в блендер, заедно с малко топла вода (около 30 милилитра). Вземете част от сместа за сладките - с големината на орех, сплескайте я с длани и в средата поставете малко от смлените фурми. След това завийте на топче и го оформете добре. Поставете топчетата в тава, покрита с хартия за печене. Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна. Печете за около 10-12 минути. След това ги извадете от фурната и оставете да изстинат напълно върху метална решетка.
Източник: Ecosem