Необходими продукти
- бяло брашно - 2 ч. ч.
- бакпулвер - 2 ч. л.
- хлебна сода - 1/3 ч. л.
- захар - 1 ч. ч.
- олио - 1/2 ч. ч.
- яйца - 1 бр.
- тиква - 1 ч. ч. (пюре от варена тиква)
- канела - 1/2 ч. л.
- индийско орехче - 1/4 ч. л.
- джинджифил - 1/4 ч. л.
Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и содата. Тиквата трябва да е предварително сварена и пюрирана. Разбийте яйцето заедно със захарта, олиото и пюрето от тиква, след което малко по малко добавете брашното и подправките. Върху хартия за печене с помощта на супена лъжица оформете сладките. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-15 минути.
Източник: Ecosem