Необходими продукти
- 2 ч.ч. пълнозърнесто пшенично брашно
- 1 ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
- 1 ч.ч. кафява захар
- 150 г меко масло
- 3 с.л. мед
- 2 яйца
- 1 бакпулвер
- 1 с.л. канела
- 1 ч. ч. овесени ядки
- 150 г сушена червена боровинка
Начин на приготвяне
В голяма купа се смесват мекото масло и захарта до получаване на хомогенна смес. Към тях се добават яйцата и меда. В отделна купа се смесват брашното, овесените ядки, бакпулвера, канелата и сушените боровинки като се объркват добре и се прибавят към първата смес от голямата купа. Замесва се тестото като може да добавите малко вода, ако е по-сухо. Оформете бисквитките с помоща на лъжица или направете малки топки, които може леко да сплескате. Оформените бисквитки се поставят в тавата върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за не повече от 12 мин. След като изстинат може да ги охладите в хладилник. Стават по-стегнати и вкусни.
Източник: Ecosem