Необходими продукти
- 500 грама бяло брашно
- 150 грама царевично брашно
- 300 грама топла вода
- 20 грама прясна мая
- 1 чаена лъжичка сол
- 50 грама пресни орехи
- 50 грама слънчогледови семена
- 20 грама ленени семена
- 20 грама черен сусам
- 20 грама небелен бял сусам
- мазнина за намазване на формата
Начин на приготвяне
Сложете маята във водата и разбъркайте докато се разтвори. Пресейте бялото брашно, сложете го в купа и направете кладенче в средата. Изсипете маяната смес и разбъркайте добре. Покрийте купата със стреч фолио и оставете да втаса за около час на топло. След това изсипете сместа на плота и разстелете. Запечете семената и ядките в сух тиган. Разпределете ги върху тестото, а върху тях поръсете царевичното брашно. Загърнете няколко пъти, така че да се образува топка тесто. Намажете кръгла тава с диаметър 20 сантиметра с малко мазнина и сложете тестото. Покрийте с хавлиена кърпа и оставете да си почине за около 30 минути. Печете на средно ниво във фурна, загряна на 180 градуса за около 35 - 40 минути. Извадете хляба от формата и завийте с хавлиена кърпа.
Източник: Ecosem