Необходими продукти
- 1 пакет Фини точени кори
- 350 г смлени Орехи
- 1 пакетче Ванилова захар
- 100 г Кокосова захар
- 6 с.л. разтопено Кокосово масло
- За сиропа: 200 мл Вода 3 с.л Мед 1 пакетче Ванилова захар 100 г Кокосова захар 1 ч.л. Цейлонска канела на прах
Начин на приготвяне
Кокосовото масло се разтапя на водна баня. Орехите се блендират заедно с кокосовата захар и 2 супени лъжици от маслото. Водата се слага да заври на котлона и след това се прибавят кокосовата захар, медът и канелата. Разбърква се и ври на ниска степен за 10 минути. Готовият сироп се оставя да изстине, а през това време се нареждат корите с плънката. Тавата се намазва с кокосово масло и се постилат два листа точени кори. Те също се намазват и покриват с плънката, след което се поставят още два листа и отново се намазват и запълват и така общо 4 реда, като последният само се намазва с кокосово масло. Следва да разкрасиш баклавата като нарежеш различни форми. Изстиналият сироп се излива равномерно и покрива цялата тава.
Източник: foodfolie