Рецепта за кокосова баклава

Коментари · 401 Прегледа

Рецепта за кокосова баклава. Бърза баклава с аромат на кокос. Кокосова баклава.

Необходими продукти

  • 1 пакет Фини точени кори
  • 350 г смлени Орехи
  • 1 пакетче Ванилова захар
  • 100 г Кокосова захар
  • 6 с.л. разтопено Кокосово масло
  • За сиропа: 200 мл Вода 3 с.л Мед 1 пакетче Ванилова захар 100 г Кокосова захар 1 ч.л. Цейлонска канела на прах

Начин на приготвяне

Кокосовото масло се разтапя на водна баня. Орехите се блендират заедно с кокосовата захар и 2 супени лъжици от маслото. Водата се слага да заври на котлона и след това се прибавят кокосовата захар, медът и канелата. Разбърква се и ври на ниска степен за 10 минути. Готовият сироп се оставя да изстине, а през това време се нареждат корите с плънката. Тавата се намазва с кокосово масло и се постилат два листа точени кори. Те също се намазват и покриват с плънката, след което се поставят още два листа и отново се намазват и запълват и така общо 4 реда, като последният само се намазва с кокосово масло. Следва да разкрасиш баклавата като нарежеш различни форми. Изстиналият сироп се излива равномерно и покрива цялата тава.

Източник: foodfolie

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg