Необходими продукти
- 4 с.л. Ленено семе
- 100 г сурово Слънчогледово семе
- 2 с.л. Какао на прах
- 150 г Орехи
- 200 г Фурми
- 1 Портокал – кората
Начин на приготвяне
Лененото семе се вари в 200 мл вода за 10-15 минути. През това време ядките се блендират заедно с какаото и настърганата портокалова кора. От тях може да се задели малко за овалването на бонбоните по-късно. Свареното ленено семе се изцежда от останалата вода и се добавя в блендера заедно с фурмите. При затруднение в блендирането, може да се добави малко растително мляко. До достигане на еднородна смес ще се наложи периодично разбъркване и блендиране отново. Щом се получи, от нея се оформят топчета с големината на орех и се овалват в ядковия прах. Готовите бонбони трябва да се пъхнат в хладилника за известно време, за да стегнат.
Източник:foodfolie