Необходими продукти
- 4-5 патладжана
- 3 скилидки чесън
- няколко клонки магданоз
- 2 с. л. маслиново масло
- 1 с. л. лимонов сок
- 2 с. л. кисело мляко
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
Печете патладжаните на скара или във фурна, загрята до 220 градуса за 30 минути или докато омекнат. Извадете патладжана и го охладете. Междувременно нарежете възможно най-ситно чесън и магданоз. Нарежете всеки патладжан по дължина и извадете вътрешността. Накълцайте я с нож, прехвърлете в купа и пюрирайте с вилица. Добавете нарязан чесън и останалите съставки и разбъркайте добре. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
Източник: Всички рецепти