Продукти:
- 1 заек, нарязан на порции
- 100 гр бекон
- 2 с.л. олио
- 1 морков
- 1 целина
- 1/2 стрък праз
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. горчица
- 3 с.л. кетчуп
- сол
- 8 зърна черен пипер
- 1 дафинов лист
- 1 карамфил
- 2 плода от хвойна
- 1 щипка майорана
- 1/2 литър месен бульон
- 1 чаша сухо червено вино
Приготвяне:
- Натърквате заека със сол, пипер и доста горчица и оставяте да престои така поне един ден.
- След това го запържвате в олиото и парченцата бекон.
- Добавяте и надребнените зеленчуци.
- Когато придобият златист цвят добавяте бульона и варите докато получите горе-долу еднороден сос.
- Добавяте останалите подправки и задушавате във фурната за около 2 часа под капак на 180 градуса.
- Изваждате внимателно частите и оставяте на топло.
- Прекарвате получения сос през сито, евентуално сгъстявате и овкусявате счервеното вино.