ПРОДУКТИ:за 12 порции
3 яйца 100 г
брашно 200 г
натурален шоколад 100 г
орехови ядки 120 г
маскарпоне 2 с.л.
какао 200 г
захар 1 ч.л.
ванилов екстракт 1/4 ч.л.
сол
РЕЦЕПТА:
Шоколадът (200 г) и сиренето маскарпоне (120 г) се загряват на водна баня. Съдът се сваля от котлона и към сместа се добавят какаото (2 с.л.) и захарта (200 г). Разбърква се добре. Слага се ванилията (1 ч.л.) и яйцата (3 бр) се чукват едно по едно, като сместа се разбърква след всяко яйце. Накрая се слагат брашното (100 г), солта (1/4 ч.л.) и натрошените орехови ядки (100 г). Тестото се разпределя в намаслени формички за мъфини. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Брауни мъфините са готови, когато по клечката за зъби оставят леки влажни трохи. Мъфините се изваждат от фурната и се оставят за около 10 минути да се охладят.