ПРОДУКТИ: за 8 порции
1 л. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
2 опак. ванилия
РЕЦЕПТА:
В голяма купа се сипват яйцата (4 бр), захарта (1 ч.ч.), брашното (1 ч.ч.), ванилията (2 опак.) и половината мляко. Разбърква се с миксер, докато останалата част на млякото се загрява на котлон. Когато от тенджерата започне да излиза пара, силата на огъня се намалява и съвсем бавно при непрекъснато бъркане се добавя яйчената смес на тънка струйка. Изсипването на сместа трябва да продължи 3-4 минути, докато се бърка и се внимава да не залепне по дъното на тенджерата. Кремът се сваля от котлона и се разделя на порции в малки купички. Престоява за няколко часа в хладилник. Може да се сервира с плодове или бишкоти. Идеален е за всякакви сладкиши и торти. Използва се в оригиналната рецепта на бисквитена торта.
от 1001 рецепти