Продукти за 4 порции:
1 кг.пилешки крилца
1 сушен розмарин
1 суп.лъжица сушен риган
2 яйца
2 с.л. сос табаско
1 ч.л. черен пипер
1 1/2 ч.ч. брашно
300 мл. олио за пържене
За Соса 4 с.л. майонеза 4 с.л. кисело мляко 1/2 ч.л. чесън на прах
РЕЦЕПТА: Пилешките крилца (1 кг) се измиват, подсушават и натриват със сол, черен пипер, сушени риган и розмарин. Яйцата (2 бр) се разбиват, заедно със соса табаско (2 с.л.), черния пипер (1 ч.л.). Брашното (1 1/2 ч.ч.) се сипва с голяма и плоска чиния. Крилцата се потапят в яйчената смес, а след това се овалват в брашното, така че да полепне навсякъде. Олиото се сгорещява и в него на порции от по 3 или 4 се запържват пилешките крилца. Необходими са 7-8 минути на всяка порция. Поднасят се със сос, приготвен от смесването на майонезата (4 с.л.), киселото мляко (4 с.л.) и чесънът на прах (1/2 ч.л.).