Необходими продукти за блатовете:
2 яйца
14 с.л. захар
14 с.л. лимонада
14 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 амоняк
Какао
Необходими продукти за сглобяване на тортата и украса:
Компот /от праскови става чудесно/
Течна сладкарска сметана
Сезонни плодове
Шоколадови пръчици /по желание/
Боя /по желание за оцветяване на сметаната/
П.п. Може да се направи и крем-нишесте или друг вид крем вместо сметана. Също се получава много вкусно!
Начин на приготвяне:
Продуктите за блата се смесват в купа. Сместа се пече на три пъти, за да се получат три блата, като в един, два или всички от тях се слага какао, за да се оцветят. След като блатовете са готови и изстинали започва сглобяването на тортата. Разбива се много добре сметаната с миксер /ако не ви е достатъчно сладка добавете и малко захар/. Първият блат се слага на поднос, сиропира се добре със сока от компота и се намазва със сметана. Отгоре се подреждат плодове. Повтаря се същата процедура и с останалите блатове. Можете да импровизирате за декорацията - добавете малко боя към сметаната и украсете с шприц, поръсете с пръчици и подредете още плодове.