Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета (горна и долна част);
- 1 средна глава лук;
- 1 среден морков;
- 1 голям картоф;
- 3 с.л. олио;
- 1 ролка фиде;
- 1 яйце;
- 3-4 с.л. кисело мляко;
- ¼ връзка магданоз.
Начин на приготовление:
- Пилешките бутчета се сваряват, изваждат се от тенджерата и се обезкостяват, а бульонът се прецежда през фина цедка, като се оставя само хубаво чисто месо.
- На силно загрят котлон се слага тенджера с незалепващо покритие, налива се олиото и в него се задушават ситно нарязаните лук и морков за 2-3 минути.
- Котлонът се намалява на средна сила и се сипва прецеденият пилешки бульон и, ако е нужно, се добавя топла вода, докато общата течност достигне 2 литра.
- Слага се нарязаният на дребно картоф и нарязаното на дребно пилешко месо.
- Варят се до готовност на зеленчуците.
- Добавя се фидето и варенето продължава според указанията на опаковката на фидето за неговата готовност.
- За по-голяма плътност се прави и застройка, като яйцето се разбива добре и се смесва с киселото мляко до хомогенна смес.
- Прибавя се постепенно по черпак от течността на супата при непрекъснато бъркане, за да не се пресече яйцето, докато яйчената смес достигне температурата на супата.
- Застройката се излива в тенджерата със супа при непрекъснато бъркане.
- Прибавя се наситнения магданоз и супата е готова.