Необходими продукти:
- 700 гр.телешко месо - гърди;
- 1 с. л. олио;
- 50 гр. лук;
- 4 ч. л. сол;
- 100 гр. моркови;
- 10 гр. магданоз;
- 30 гр. целина;
- 1 бр. корени от магданоз;
- 100 гр. домати;
- 1 гр. черен пипер;
- 250 гр. картофи;
Начин за проготовление:
- Телешките гърди се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща вода, посоляват се.
- Добавя се корен магданоз и се вари на слаб огън, като постоянно се отпенва.
- Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и се нарязва на по - едри парчета.
- В горещия бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови и целината.
- 10 минути след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на кубчета, доматите, срязани на четвъртинки и обезкостеното месо.
- След сваряването на картофите яденето се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.
- При сервиране, телешкото варено се посипва със ситно нарязан магданоз.