Необходими продукти:
- 700 гр. - свински врат;
- 3 бр.Картофи;
- 1 гл. лук;
- 500 мл. бира;
- 40 гр. масло;
- Сол, черен пипер, червен пипер, розмарин, магданоз, риган.
Начин на приготовление:
- Нарязваме картофите и лука на едро.
- Поставяме ги в тава и ги овкусяваме със сол, розмарин, риган, черен и червен пипер.
- Добавяме парченца масло.
- Нарязваме месото на едри парчета.
- Овкусяваме го със сол, розмарин, риган, черен и червен пипер и го поставяме между картофите и лука.
- Заливаме ястието с бирата.
- Покриваме тавата с фолио.
- Печем в предварително загряла фурна на 240° за 60 мин.
- Отстраняваме фолиото и печем още 20 минути.