Необходими продукти
- 4 пилешки гърди, обезкостени и без кожа
- 2 супени лъжици мед
- лимонов сок
- сол
- чаена лъжичка къри на прах
- чаена лъжичка сушени билки (мащерка, риган)
За къри майонезата
- едно яйце
- 200 мл. слънчогледово олио
- чаена лъжичка лимонов сок
- половин чаена лъжичка сол
- чаена лъжичка къри на прах
Начин на прготвяне
Мариновайте за един час пилешките гърди с малко сол, мед, лимонов сок, сушени билки и къри. Пригответе майонеза, като разбиете слънчогледовото масло със солта, яйцето и лимоновия сок с пасатор, който не отделяте от дъното на съда, докато не се образува дбел облак майонеза. Добавете кърито и продължете да бъркате няколко секунди. Изпечете маринованите гърди на скара или във фурната, докато се запекат добре, но внимавайте да не станат сухи. Нарежете на тънки филийки. Сервирайте пилето с майонезата къри.