Необходими продукти:
За маринатата:
- 150 мл червено вино
- мащерка
- черен пипер
- червен пипер
- чесън
- морска сол
- магданоз
- Подправките са на вкус според предпочитанията на готвача
Приготвяне или как се готви ястието:
- Джоланчетата се киснат за няколко часа в маринатата (най-малко 1 час), след което се нареждат в гювечета, прибавя се мазнина (краве масло или олио).
- Сипва се от маринатата, разредена с вода, нарязват се моркови.
- Малко преди да станат готови се добавя лук. Изпичат се за около 2 часа във фурната на 220 градуса.
- Гъбите се измиват, отстраняват се пънчетата, посоляват се, напълват се с малко масло и се изпичат във фурната.
- Ястието е сервирано с греяно червено вино (с ябълка и щипка канела).
Рецепта предоставена от Силвана Илиева.