Рецепта за Яйца по лионски

Коментари · 317 Прегледа

Рецепта за Яйца по лионски. Необходими продукти и начин на приготвяне на Яйца по лионски. Рецепта за безмесно предястие - Яйца по лионски.

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 250 мл мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • щипка черен пипер

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Сварете твърдо яйцата.
  2. Нарежете лука и го запържете в маслото докато поомекне и леко се карамелизира.
  3. Прибавете брашното и леко запържете.
  4. Прибавете млякото и подправките и не преставайте да бъркате докато заври.
  5. Малко преди сервиране разрежете яйцата на четвъртинки.
  6. Поставете ги в подходящ съд за печене, залейте със соса и ги сложете във фурната съвсем за кратко, колкото да се сгорещят.
  7. Сервирайте веднага.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg