Необходими продукти:
- 6 яйца
- 2 с.л. масло
- 1 с.л. накълцан магданоз
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- хлебни трохи
Приготвяне или как се готви ястието:
- Сварете добре 4 яйца до твърдо сварени.
- Обелете и внимателно разрежете по дължина от едната страна на яйцето, за да извадите жълтъка като запазите белтъка цял.
- Прекарайте извадените жълтъци през сито, след това към тях прибавете двата сурови жълтъка. Прибавете и магданоза, пипера и солта.
- Разбийте двата сурови белтъка на не много твърд сняг, след което ги прибавете към предната смес. С част от така получената микстура покрийте дъното на не много голяма тавичка или керамичен съд. Останалата част напълнете отново в белтъците от сварените яйца, така че те да не се разкъсат и когато слепите страните на разреза, яйцето да изглежда цяло.
- Аранжирайте така приготвените цели яйца в средата на тавичката върху вече разстланата смес. Ако ви е останала още от сместта с жълтъците просто я прибавете в тавичката.
- Поръсете леко с разтопено масло. Отгоре поръсете обилно с хлебни трохи. Запечете набързо до златисто-кафяво. Сервирайте веднага по желание с бял сос.