Рецепта за Печена гъска

Коментари · 448 Прегледа

Рецепта за Печена гъска. Рецепта за това как да приготвите печена гъска, с която да впечатлите. Основно ястие.

Продукти:

  • 1 средно голяма гъска
  • сол и пипер
  • див пелин

за пълнежа:

  • 300 гр сини сливи, размекнати и без костилки
  • 300 гр ябълки, на парченца
  • 2 с.л. захар
  • 3 с.л. хляб, на парченца
  • 50 гр бекон, на парченца
  • мед
  • бира

Приготвяне:

  1. Готовата за печене гъска натривате отвътре и отвън с черен пипер, сол и пелин.
  2. Сливите, ябълките, захарта, хляба и бекона се смесват и с тях се напълва гъската.
  3. Слагате малко вода в тавичката, поставяте гъската и печете, като от време на време поливате с получения при печенето бульон и обръщате гъската.
  4. Когато е почти готова смесвате меда и бирата и намазвате кожата на гъската.
  5. С останалия сок след печенето може да направите сос.

Бележки:

За гъска с тегло 1 кг обикновенно е достатъчен 1 час печене на 180 градуса, но все пак преценявайте на око, тъй като всяка фурна е различна. Медът се карамелизира доста бързо затова трябва да внимавате иначе има опасност гъската ви да почернее неприятно.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg