Рецепта за казанлъшки курабии

Коментари · 334 Прегледа

Това са вкусните и любими курабии, с които бабите обичат да посрещат внучетата.

Вземаме 1 чаша кисело мляко, 3 яйца, 1 чаша пудра захар, ½ чаша краве масло (може и нетопено), 1 лъжичка сода, 2 праха ванилия или кората на ½ лимон, брашно, колкото поеме (около 1 кг). Разтваряме содата в киселото мляко, прибавяме постепенно изброените продукти и замесваме тесто. С намаслени ръце късаме топчици колкото голям орех, после нареждаме на разстояние в леко намазана тава. Намазваме с разбито яйце, поръсваме с едра кристална захар и печем в умерена фурна.

Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg