Продукти:
- 600 гр свинско филе
- 250 гр гъби
- 150 гр лук
- кашкавал нарязан на ленти (най-добре гауда)
- 250 гр сметана
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. чили сос
- 1 ч.л. горчица
- 1 с.л. гроздова ракия
- 1 с.л. нишесте или брашно
- сол и пипер
- червен пипер
Приготвяне:
- Разбивате много хубаво сметаната заедно с доматеното пюре, чили соса, горчицата, ракията и нишестето.
- Филето запържвате, овкусявате и слагате в подходяща тавичка.
- Гъбите и лука задушавате за около 5-6 минути и прибавяте към свинското.
- След това покривате всичко със сметановата смес и нареждате лентите кашкавал във формата на решетка отгоре.
- Запичате във фурната за около 15 минути на около 200 градуса.