ПРОДУКТИ: за 4 порции
400 г телешко месо
400 г грах
2 моркова
1 глава лук
800 г картофи
200 г домати
1 с.л. масло
1 с.л. олио
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
сол
РЕЦЕПТА:
Телешкото месо (400 г) се нарязва на хапки и се сварява за 2 часа до пълното му омекване. Морковите (2 бр) и лукът (1 глава) се нарязват на кубчета и заедно с размразения грах (400 г) и настърганите домати (200 г) се задушават в олиото (1 с.л.) до омекване. Към тях се прибавят месото и подправките. Ястието се сервира върху картофено пюре, приготвено от пасираните варени картофи (800 г) и маслото (1 с.л.).
от:1001 рецепти