ПРОДУКТИ: за 4 порции
1 глава айсберг
1 морков
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава червен лук
100 г мариновани гъби
4 стръка копър
4 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
РЕЦЕПТА:
Червеният лук (1 глава) се почиства от обелките и се нарязва на колелца. Измива се със студена вода и се отцежда. Салатата айсберг (1 глава) се измива и се накъсва на парченца. Чушките се почистват и нарязват на колелца. Морковът (1 бр) се почиства и се нарязва на тънки ленти с помощта на белачка. Маринованите гъби (100 г) се отцеждат и нарязват на полумесеци. Всички зеленчуци се смесват в дълбока купа и се овкусяват със ситно нарязан копър (4 стръка), лимонов сок (1 с.л.), зехтин (4 с.л.) и сол. Градинарската салата се поднася веднага.
ОТ:1001 РЕЦЕПТИ