Продукти:
- 4 свински шницела
- 150 гр гъби
- 4 домата
- 3 с.л. зехтин
- 500 гр пасирани домати (консерва)
- 1 скилидка чесън
- 250 гр моцарела
- сол, черен пипер
- 5-6 клончета пресен босилек
Приготвяне:
- Измивате котлетите, подсушавате ги и ги овкусявате със сол и пипер.
- Изчиствате доматите и гъбите и ги нарязвате на шайби.
- Измивате босилека със студена вода, изтръсквате и отделяте листата.
- Обелвате скилидката чесън и я прекарвате през пресата.
- Нарязвате моцарелата на шайби.
- Загрявате зехтина в тиган и запържвате добре котлетите и от двете страни. Изваждате ги и на тяхно място слагате гъбите и ги запържвате леко.
- Слагате пасираните домати в купа и ги подправяте със сол, черен пипер, босилек и чесън.
- Изсипвате готовия домате сос в тавичка от йенаглаз и поставяте готовите котлети.
- Върху котлетите поставяте шайбите домати, върху тях гъбите и най-отгоре шайбите моцарела.
- Слагате в предварително загрята фурна на 225 С и запичате докато сиренето леко се разтече.
- Поръсвате с листа от босилек и сервирате.
Бележки:
Подходяща гарнитура е варена паста.