ПРОДУКТИ: за 8 порции
1/2 кг кайма
3 глави лук
1 ч.ч. ориз
1 връзка магданоз
1 връзка копър
сол
черен пипер
4 яйца
1/2 л. прясно мляко
2 с.л. брашно
4 с.л. олио
2 тиквички
1 ч.ч. вода
РЕЦЕПТА:
Лукът (3 глави) се нарязва на ситно и се задушава в горещото олио. Прибавя се каймата (1/2 кг) и се разбърква. Щом тя се разпадне, се прибавя оризът (1 ч.ч.) и пак се разбърква. Налива се вода (1 ч.ч.) и се бърка, докато течността изври. Прибавят се подправките и се разбърква. Мусаката се изсипва в правоъгълна тава. Върху нея се нареждат тиквичките (2 бр), нарязани на колелца. Отгоре се изливат яйцата (4 бр), разбити с млякото (1/2 л.) и брашното (2 с.л.). Пече се на фурна до готовност. По желание може тиквичките да се заменят с патладжани.
ОТ 1001 РЕЦЕПТИ