Необходими продукти
- 100 г полуизсушени домати
- 500 г глави от скариди
- 100 г зехтин
- 3 скилидки чесън, намачкани
- 600 г лук, ситно нарязан
- 50 г захар
- 1700 г бульон от морски дарове
- 350 г вода
Начин на приготвяне Оставете полуизсушените домати да се накиснат в зехтина за няколко часа. След това ги извадете и леко ги запържете заедно със скаридените глави. Свалете ги от огъня и ги извадете от тигана и сотирайте чесъна и лука в същата мазнина. Добавете захарта и я оставете да се карамелизира. Прибавете бульона и минералната вода и кипнете. Оставете да ври 1 час. Прекарайте през ситно сито и оставете настрана. Отстранете мазнината от супата и я пречистете, колкото е възможно повече.