Необходими продукти
- 200 г наденица нарязана на парчета по 1 см
- 1 кг пресни картофи, нарязани на половинки
- 100 мл зехтин + резерва
- 2 бр. лук кромид, накълцан на ситно
- 2 с.л. ситно накълцан копър
- 2 с.л. горчица
- 1 с.л. мед
- 2 скилидки чесън, ситно накълцани
- сол
- пипер
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 °C. Покрийте тава с хартия за печене и нахвърляйте парченцата наденица върху нея. Печете във фурната 8 минути, обърнете парченцата и печете още 8 минути. Извадете наденицата от фурната, сложете я в купа и я оставете настрани. Сега загрейте фурната до 220 °C. Сложете картофите в тавата със соса, където сте пекли наденицата. Поръсете още малко зехтин и подправете със сол и пипер. Печете картофите във фурната 15 до 20 минути, докато се опекат добре. Извадете картофите от фурната и ги смесете с наденицата. Прибавете ситно нарязания лук и копъра. Направете дресинг като смесите горчицата с меда, чесъна и 100 мл зехтин. Поръсете с дресинга. Подправете на вкус със сол и пипер.